gratis verzenden
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis!
yeah
Gratis verzending vanaf 49,95
google
4.8 / 5/0
blij met droompunten
Gratis Droompunten
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Flanel vs Katoen! Welke lakens zijn beter?

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat in het debat over flanel versus katoenen lakens het allemaal neerkomt op: Hoe comfortabel zijn ze?

Flanellen lakens - gemaakt van zacht, geborsteld materiaal, net als je favoriete geruite flanellen overhemd - klinken uitnodigend warm en gezellig. Perfect voor de maanden van het sweater-weer.

Katoenen lakens daarentegen doen denken aan zacht, koel comfort. Ze zijn als de frisse witte lakens die je zou verwachten in een luxe hotel.

Maar als je op zoek bent naar de beste lakens voor je slaapcomfort, komt er iets meer bij kijken dan kiezen tussen knus of stoer. Laten we dieper ingaan op de verschillen tussen flanellen en katoenen lakens.

We gaan de beide lakens op een paar factoren af:

#1 - Warmte
Als je het vaak koud hebt als je aan het einde van een lange dag in bed kruipt, zijn warme lakens misschien precies wat je nodig hebt om je comfortabel te voelen en klaar te zijn voor een goede nachtrust.

Door het dutje hebben flanellen lakens een luchtigere textuur waardoor ze direct een warm gevoel krijgen. Katoenen lakens daarentegen hebben meestal een gladdere textuur die koel aanvoelt en langzaam opwarmt als reactie op je lichaamswarmte.

Winnaar: Flanel

#2 - Koeling
We snappen het: sommigen houden van warm, anderen houden van koel. En het lijdt geen twijfel dat glijden tussen katoenen lakens een heerlijk verkoelende ervaring kan zijn.

Katoen heeft de neiging om ademend te zijn - lucht stroomt er gemakkelijk doorheen. Ademende stoffen houden je koeler door te voorkomen dat warme lucht - zoals de soort die je genereert met je eigen lichaamswarmte - vast komt te zitten tussen je huid en de stof.

Hoewel flanellen lakens vaak van katoen zijn gemaakt, kan het door de opgeruwde textuur van flanel warmer aanvoelen omdat de isolerende luchtzakken van flanel warmte vasthouden.

Winnaar: Katoen

#3 - Gewicht

De kwaliteit van flanel wordt gemeten op gewicht in ounces per vierkante yard in plaats van op het aantal draden. Flanel in het bereik van vijf tot zes ounce wordt als een goede kwaliteit beschouwd.

Winnaar: Gelijkspel

Helaas is het gelijkspel geworden... Ben jij nou benieuwd naar welke lakens het beste bij jou passen? Bekijk ze en de eigenschappen in de webshop!

Flanel vs Katoen! Welke lakens zijn beter?

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat in het debat over flanel versus katoenen lakens het allemaal neerkomt op: Hoe comfortabel zijn ze?

Read More
Powered by: Funnel Adviseur
© 2023 Alle rechten voorbehouden.